• Contactgegevens Craniosacraal Therapie Groningen - J.W. Scholten

Privacyverklaring Cranio Sacraal Groningen 
Via de website www.cranio-sacraal-groningen.nl worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens
verwerkt. Cranio Sacraal Groningen acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang.
Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Bij onze verwerking
houden wij ons aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt.
Dat betekent onder andere dat wij:
duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via
deze privacyverklaring;
verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig
zijn voor legitieme doeleinden;
u eerst vragen om uitdrukkelijke toestemmingom uw persoonsgegevens te verwerken in
gevallen waarin uw toestemming is vereist;
passende beveiligingsmaatregelen nemen om uw persoonsgegevens te beschermen en dat ook
eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
uw recht respecteren om uw persoonsgegevens op uw aanvraag ter inzage te bieden, te
corrigeren of te verwijderen.
Cranio Sacraal Groningen is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen
wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze
zorgvuldig te lezen. Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 07-06-2018.

Gebruik van persoonsgegevens
Door het gebruiken van www.cranio-sacraal-groningen.nl laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen
persoonsgegevens zijn. Cranio Sacraal Groningen bewaart en gebruikt uitsluitend de persoonsgegevens die
rechtstreeks door u worden opgegeven, in het kader van de door u gevraagde dienst, of waarvan bij
opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken. Wij gebruiken de volgende
gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:
NAW-gegevens
Telefoonnummer
E-mailadres
IP-adres

Registreren
Bij bepaalde onderdelen van onze website moet u zich eerst registreren. Na registratie bewaart
Cranio Sacraal Groningen via de door u gekozen gebruikersnaam, de door u opgegeven persoonsgegevens. Wij
bewaren deze gegevens zodat u deze niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen, zodat wij u kunnen
contacteren in het kader van uitvoering van de overeenkomst, facturering en betaling en om een
overzicht te geven van de producten en diensten die u bij ons afneemt.
Cranio Sacraal Groningen zal de aan uw gebruikersnaam gekoppelde gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij
dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die u met ons sluit of indien dit
wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van www.cranio-sacraal-groningen.nl
kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

Reclame
Wij kunnen u, naast de informatie op onze website, op de hoogte brengen van onze nieuwe producten
en diensten per post, e-mail en/of telefoon.
Contactformulier
Als u een contactformulier op www.cranio-sacraal-groningen.nl invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de
gegevens die u Cranio Sacraal Groningen toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de
inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Publicatie
Wij publiceren uw klant- en persoonsgegevens nooit.
Verstrekking aan derden
Uw gegevens worden uitdrukkelijk niet aan derden verstrekt. Op onze site zijn social media buttons
opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

Website / cookies
Wanneer u onze website bezoekt wordt daarvan informatie geregistreerd. Wij gebruiken hiervoor
technische en functionele cookies, en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy.
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw
computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische
werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en
onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.
U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer
opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw
browser verwijderen.

Beveiliging
Cranio Sacraal Groningen neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot
persoonsgegevens te beperken.

Websites van derden
Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met
www.cranio-sacraal-groningen.nl zijn verbonden. Cranio Sacraal Groningen kan niet garanderen dat deze derden op een
betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring
van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Cranio Sacraal Groningen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring.
Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze
wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van uw gegevens
Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw
persoonsgegevens kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

_____________________________________________________________________________________

 

Uw privacy als client en uw cliëntendossier

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelende therapeut, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd door de WGBO. Uw dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen. Ook worden in het dossier gegevens opgenomen die voor uw behandeling noodzakelijk zijn en die ik, na uw expliciete toestemming, heb opgevraagd bij een andere zorgverlener bijvoorbeeld bij de huisarts.

Wij doen ons best om uw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat wij:

  • zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke en medische gegevens,
  • er voor zorgen dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw gegevens

Als uw behandelend therapeut heb ik als enige toegang tot de gegevens in uw dossier. Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).
De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelneinden gebruikt worden:

  • Om andere zorgverleners te informeren, bijvoorbeeld als de therapie is afgerond, of bij een verwijzing naar een andere behandelaar. Dit gebeurt alleen met uw expliciete toestemming.
  • Voor het gebruik voor waarneming, tijdens mijn afwezigheid.
  • Voor gebruik tijdens intercollegiale toetsing (de gebruikte gegevens zijn geanonimiseerd).
  • Een klein deel van de gegevens uit uw dossier wordt gebruikt voor de financiële administratie, zodat ik of mijn administrateur, een factuur kan opstellen.

Als ik vanwege een andere reden gebruik wil maken van uw gegevens, dan zal ik u eerst informeren en expliciet uw toestemming vragen. De gegevens in het cliëntendossier blijven zoals in de wet op de behandelovereenkomst wordt vereist 15 jaar bewaard.

Privacy op de zorgnota

Op de zorgnota die u ontvangt staan de gegevens die door de zorgverzekeraar gevraagd worden, zodat u deze nota kan declareren bij uw zorgverzekeraar. 

  • Uw naam, adres en woonplaats 
  • uw geboortedatum
  • de datum van de behandeling
  • een korte omschrijving van de behandeling
  • de kosten van het consult

Heesterpoort 18

Craniosacraal locatie HeesterpoortPraktijk Heesterpoort
Heesterpoort 18
9713 KZ Groningen

Raadhuisplein 14

Craniosacraal, locatie RaadhuispleinPraktijk Raadhuisplein
Raadhuisplein 14
9751 AN Haren

Neem contact op

Locatie Heesterpoort van binnen Jan Willem Scholten
Craniosacraal therapeut

  • +31 (0)6 - 46343717
  • +31 (0)50 - 3180850

Geregistreerd lid van KvK, LVNT, KNGF, RBZG

 

In de praktijk